Lasten kestokasvomaski

1 tuotearvio

19,90  (sis. alv 24 %)

Lasten kasvomaskeja on kahta kokoa, mini 3-6 v., sekä semi-mini 7-14 v. Kasvomaski on rakenteeltaan ja materiaaleiltaan sama kuin peruskokoinen aikuisten kestokasvomaski. Semi-mini-kasvomaski toimii myös sirokasvoisille naiselle, jolle monet maskit ovat liian suuria.

Kasvomaskiin on suositeltavaa laittaa Univormun filtteri suodatinkankaaksi. Tällöin joudut leikkaamaan filtteriä n. 1-2 cm kapeammaksi leveydestä ja korkeudesta.  Katso tietoa filtteristä ”tästä”.

Kuvassa pojalla koko mini, ikä 5 v. Tytöllä koko semi-mini, ikä 9 v.

Lasten kasvomaskeissa on korvalenkkikuminauhat valmiina. Koska jokaisen kasvojen koko on eri, tulee korvalenkkikuminauhat solmia itselle sopivaksi. Kuminauha kestää 95-asteen pesut mutta kutistuu ensimmäisten pesujen aikana. Älä leikkaa ylimääräistä kuminauha pätkää pois. Tee korvalenkki sopivaksi, solmi kuminauha, jätä kuminauhan pätkät roikkumaan ja pujota sekä solmu että ylimääräiset kuminauhan pätkät kujaan piiloon. Näin ollen saat tarvittaessa tehtyä korvalenkeistä suuremmat. Huomioi että korvalenkkien tulee olla istuvat, liian kireä lenkki sattuu korvien taustaa kun taas löysä lenkki vähentää maskin tiiviyttä.

 

Kestokasvomaskin ominaisuudet:

 1. Istuvuus: Kasvomaskin desingnissa on kiinnitetty erityistä huomiota muotoiluun ja istuvuuteen. Kasvomaski on tiivis ympäri kasvoja jolloin sen antama suoja on myöskin tehokkaampi.
 2. Materiaali: Päällikangas on tiivistä mikrokuitua ja sisäpuolella materiaalina on tiivis puuvilla joka toimii myös suojana.  Materiaalina ei ole käytetty mitä tahansa mikrokuitua tai puuvillaa.  Kasvomaskiin on nimenomaan etsitty ERITTÄIN TIIVIITÄ kankaita. Mikrokuitu on  erittäin tiivistä josta tekee tiukkaa saada jopa nuppineula läpi. Mikrokuidun läpi on helpompi hengittää kuin puuvillan. Valittu puuvilla on myös tiiviysarvoiltaan erittäin tiheää.
 3. Filtteritasku: Kasvomaskissa on tasku johon voit laittaa filtterin. Univormulla on myynnissä Ahlstrom-Munksjön innovatiivisesta filtterikankaasta tehtyjä muotoiltuja filttereitä maskin sisälle. Nämä filtterit estävät VTT:n tutkimuksissa 88 % viruksista, filtteriä voi uusiokäyttää 10 kertaa. Käyttämällä Univormun filtteriä saat hyvän suojan jo itsellesi myös.
 4. Nenän istuvuus: Nenän kohdalle on ommeltu oma erillinen tasku johon voit sujauttaa ja uusiokäyttää leipäpussin sulkijan. Toki muukin käy mutta leipäpussin sulkijalla saat maskin nenän ympäriltä tiiviiksi. Tällöin myös silmälasit huurustuvat vähemmän.
 5. Kuminauha: Käytössä on medikaalinen kuminauha joka kestää 90 asteen pesun ilman että sen elastisuus kärsii.
 6. Pesu: Tässä maskissa kaikki osat kestävät 90 asteen pesun.
 7. Suomalaisuus: Kasvomaskit on suunniteltu ja ommeltu suomessa. Päällikangasta lukuunottamatta kaikki muu materiaali hankitaan suoraan suomesta tukemalla suomalaisia yrityksiä.
 8. Työnjälki: Kasvomaskit ovat erittäin laadukkaasti ommeltuja ja lopputuloksena on erittäin huoliteltu lopputuote.
 9. Kustomointi: Suusuojaan voidaan tehdä painatus/ brooderaus

 

Ekologinen uudelleen käytettävä kasvomaski on valmistettu kahdesta eri tiiviistä kankaasta joiden välissä on tasku omavalintaiselle filtterille. Päällikangas on mikrokuitua, vuori tiivistä puuvillaa. Molempia kankaita käytetään kasvosuojaimiin myös muiden valmistajien toimesta niin suomessa kuin ulkomaillakin. Tässä kasvomaskissa on mm. Ranskan antama kangassuositus, eli päällikangas mikrokuitua, välissä filtteritasku ja iholla tiivis puuvilla. Lisäksi kasvomaski on pyritty luomaan mahdollisimman istuvaksi. Nenän istuvuuden voi muotoilla rautalangalla/ leipäpussinsulkijalla. Kasvomaski kestää keittämisen/ kuuman pesun 95 asteessa. Maski ei suojaa virukselta, mutta voi auttaa viruksen kantajaa tartuttamasta muita kuten muutkin tiiviit maskit. Tätä ekologista uudelleen pestävää ja käytettävää kangasmaskia voi käyttää myös palvelualoilla joissa on aiemmin ollut käytössä kertakäyttöinen suusuoja. Lisäämällä Univormun uusiokäytettävän filtterin kasvomaskiin saat hyvän lisäsuojan myös itsellesi. Käyttämällä Univormun ekologista kangasmaskia ja lisäämällä siihen uusiokäytettävän Univormun filtterin saat kuormitettua luontoa vähemmän kun et joudu joka tilanteessa käyttämään kertakäyttöistä suusuojaa/ hengityssuojaa.

Huomioithan, että viruksia vastaan paras suoja on lähikontaktien välttäminen, etäisyyksistä huolehtiminen ja hyvä käsi- ja yskimishygienia! Katso tästä linkistä THL ajankohtaiset tiedot koronaviruksesta.

Kasvomaski on henkilökohtainen hygieniatuote, eikä tuotteella tästä syystä ole vaihto- tai palautusoikeutta.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,

Kuvaus

Käyttö:

Kangasmaskin nenän kohdan voit muotoilla tarvittaessa rautalangalla itsellesi sopivaksi. Tätä varten kangasmaskin sisäpuolella on kuja rautalangalle. Tähän tarkoitukseen sopii parhaiten uusiokäyttöön leipäpussin sulkija joka kestää myös useamman pesun eikä sitä tarvitse poistaa pesujen välissä mikäli peset pesukoneessa pesupussissa.

Kankaisessa kestomaskissa on sisätasku johon voit lisätä filtterin. Myynnissämme on innovatiivinen Ahlstrom-Munksjön kuitukangas filtteriksi sisätaskuun jota voi uusiokäyttää 10 kertaa. Filtterin teho ennen ensimmäistä pesua on VTT:n tutkimuksen mukaan 88 % suoja viruksia vastaan. Osta filttereitä tästä.

Kiinnitä kangasmaski puhtailla käsillä ja asettele se istuvaksi niin kuminauhoista kuin nenänkin kohdalta. Kangasmaskia ei saa riisua pois käytön aikana eikä koskea kangasosiin sillä se lisää epäpuhtauksien mahdollisuuksia hengitysteiden edessä. Kankainen kestomaski ei saa kostua koska silloin se läpäisee mikrobeja helpommin ja se tulee pestä AINA yhden käyttökerran jälkeen. Varaa mukaasi pussi johon laitat maskin käytön jälkeen. Kun poistat kasvosuojan, koske ainoastaan kuminauhaan. Ekologinen kangasmaski on henkilökohtainen.

Mikäli sinulla on huono yleiskunto, sydän- ja verenkiertosairauksia, astma tai keuhkoahtaumataudin oireita, ne voivat olla este käyttää kasvomaskia. Nämä sairaudet voivat vaikeuttaa hengittämistä suojan läpi.

Univormun kasvomaskeja sekä filttereitä on saatavissa yksittäispakattuna Myllyn Apteekista Turun nurkilta.

Pesuohje

 • Mikäli käytät nenän muotoiluun rautalankaa, poista se pesun ajaksi. Voit käyttää pinsettejä apuna. Leipäpussin sulkijaa ei tarvitse poistaa pesun ajaksi mikäli peset pesukoneessa 60 asteessa, se kestää useamman pesun ennen kuin alkaa jäykistymään.
 • Poista kertakäyttöinen lisäfiltteri taskusta ennen pesua mikäli käytät sellaista. Univormun filtterin voit myös pitää maskin sisällä maskia pestessä.

Pesukone:

 • Pese pesukoneessa 60-90 °C asteessa

Ilman pesukonetta:

 • Keitä kattilassa kiehuvassa vedessä 5 minuuttia jossa on hieman pesuainetta. Huuhtele maski tämän jälkeen astiassa puhtaassa vedessä 2–3 kertaa.

Materiaali

 • Päällikangas: 100 % polyester, tiivis mikrokuitu
 • Vuori: 100 % tiivis puuvilla
 • Kuminauha: Medikaalinen kuminauha joka kestää keittämisen

 

Lisätiedot

Paino0,1 kg (kilogramma)
Mitat30 × 42 × 2 cm (senttimetri)
Koko

Mini, Semi-mini

Kankaan väri

Burgundinpunainen, Sininen, Musta

1 arvio tuotteelle Lasten kestokasvomaski

 1. Jenny Å.

  Univormun maski on tyylikäs maski poikkeusaikaan! Maski tuntuu turvalliselta valinnalta tuplakankankaansa ja filtterin ansiosta.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *