univormu logo

Erään Univormun tarina

UNIVORMUN IDEA

Univormu tarjoaa laadukkaita ja personoitavissa olevia työvaatteita kaikenkokoisille naisille. (Miehille on tehty kustomoinnin kautta Univormuja). Nämä työvaatteet tehdään uniikilla, uudenlaisella rennolla otteella ja silmällä. Suomessa. Univormun avulla piristät palvelualojen yrityksien ilmettä laadukkailla siistin sisätyön työvaatteilla joita on mahdollisuus saada kustomoitua yrityksen yksilölliseen tarpeeseen niin kokojen kuin värienkin puolesta.

Univormun mallistoja voi vapaasti yhdistää toisiinsa – yhtenäisestä ulkoasusta tinkimättä. Työvaatteet ovat keskenään yhteensopivia jolloin jokainen saa oman tyylisensä tuotteen. Univormun idea on näyttää ja tuntea olonsa hyväksi työvaatteet päällä. On paljon aloja joissa on tarpeen käyttää työ- ja suojavaatetta. Univormun työvaatteiden tarkoitus on olla uniikkeja, uudenlaisia, laadukkaita sekä hyvännäköisiä eikä pelkästään suojaa antavia. Kun työympäristö ei vaadi steriilejä olosuhteita tai turvavaatteita, antaa tämä uudenlaisia mahdollisuuksia työvaatteisiin. Univormun asuja koekäytetään ja hienosäädetään työelämässä ennen kuin ne tulevat käyttöön.

Perusvärien ja -mallien lisäksi kokojen kustomointitarpeet huomioidaan yhdessä asiakkaan kanssa. Kankaan värin valinta vaatii toisinaan isoja tilauseriä mutta jo pelkästään vetoketjun ja essujen hihnojen väriä muuttamalla saa ilmettä paljon muutettua.

Univormun kankaat ovat Ökö-Tex standardi 100 -sertifikaatilla varustettuja eli ne eivät sisällä haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Suomalaisella tuotannolla myös kuljetuksen päästöjä saadaan vähennettyä koska tuotteita ei tarvitse toimittaa toiselta puolelta maapalloa. Univormu pyrkii lähituotantoon sekä valitsemaan luonnolle lempeämmät materiaalit.

Jokainen Univormun tuote tehdään yksilöllisesti asiakkaalle. Tämä mahdollistaa värivaihtoehtojen lisäksi tietyissä vaatteissa kokojen tai yksityiskohtien muokkauksen. Mikäli mittataulukosta ei löydy itselle sopivaa kokoa, on Univormulla kustomointimahdollisuus, jolloin on mahdollista muuttaa rinnanympärystä / lantionympärystä / pituutta / hihnojen pituuksia tai mahdollisesti jotain muuta yksityiskohtaa. Voit tilata yhden tai useamman Univormun tarpeesi mukaan, tuotteilla ei ole minimitoimituserää. Tilaamasi kokotiedot säilytetään jolloin uusi tilaus on helppoa.

Lisää kustomoinnin mahdollisuuksista voit lukea täältä.

Yhteistyökumppaneiden kautta on mahdollista saada brodeerauksella oma logo/nimi tuotteeseen.

P.S. Tiesitkö että työvaatteet on mahdollista laittaa verovähennykseen? Kysy lisää tietoa kirjanpitäjältäsi tai verottajalta.

UNIVORMUN TAUSTA

Univormu on syntynyt tarpeesta. Minä Nora, Univormun ideoitsija ja perustaja olen itse käyttänyt reilut 15 vuotta työvaatteita, monessa eri yrityksessä  ja tiedän paremmin kuin hyvin miltä työvaatteet tuntuvat ja näyttävät päällä. Kun työpaikallani sopivia työvaatteita oli etsitty pitkään, syntyi idea uusien laadukkaiden työvaatteiden luomisesta ja suunnittelusta.

Kesän 2016 lopussa lähdin työstämään Univormun ideoita eteenpäin. Ensimmäiset mekot tulivat käyttöön helmikuussa 2017. Univormun työvaatteet soveltuvat monille eri aloille joissa tehdään siistiä sisätyötä. Univormuja on käytössä mm. kotihoidossa, doulalla, apteekissa, kosmetologeilla, jäsenkorjaajilla, lasimestarilla, keramiikkatyössa, kukkakaupassa unohtamatta kampaamoita kahviloita sekä majataloja.

Ideoin mallit itse ja selvitän tarpeet suoraan käyttäjiltä. Toteutusta varten minulla on ympärilläni taitavista osaajista koostuva joukko, jonka olen löytänyt kuin tarkoituksesta. Taidokkaat kaavoittajat ja ompelijat ovat ensisijaisen tärkeitä jotta saadaan aikaan laadukasta jälkeä. Univormu tarjoaa perusmallien lisäksi kustomointimahdollisuuksia laadukkailla materiaaleilla. Suunnittelun tuotan minä yhteistyössä kaavoittajan ja ompelijan kanssa ja ompelu tapahtuu Suomessa Kiuruvedellä. Univormu kulkee ylväästi sinivalkoisten lippujen alla niin suunnittelun kuin ompelunkin puolesta. Univormulle on myönnetty Suomen Avainlippumerkki.

Univormuja saat ainoastaan Univormun nettisivujen tai Univormun Facebook sivujen kautta! Univormut voit tilata suoraan näiltä sivuilta.

Nora Lönnqvist