Skip to main content

Erään Univormun tarina

Univormun idea

Univormu on suomalainen pienyritys, joka toimii verkkokauppana. Lähtökohta kaikkeen on tuotteiden pitkäikäisyys, viimeistelty työnjälki ja kestävyys. Kestävä kehitys on tärkeimpiä asioita kaiken toiminnan taustalla. Ideana on tuottaa laadukkaita ja yksinkertaisen tyylikkäitä kestotuotteita.

Tuotteet valmistetaan lähituotantona Suomessa ompelua ja kaavoitusta myöten. Leikkuujäte on minimoitu. Poronnahka, jota käytetään asusteissa on ylijäämänahkaa lihateollisuudesta. Sekin käytetään viimeistä palaan myöten Univormulla.  Suomalaisia yhteistyökumppaneita käytetään lähes kaikessa, vain työvaatekankaat hankitaan tulevat Portugalista. Työvaatteet tehdään jokainen tilauksesta, kasvomaskeja ja kestokasseja pidetään pieniä määriä varastossa heti saatavina. Asusteissa hiuspantoja, silmälasikoteloita ja vöitä tehdään pienet erät kerrallaan. On kuitenkin turhaa kuormittaa nykymaailmaa tuotteilla ennen kuin niillä on kuluttaja, tästä syystä varasto pidetään mahdollisimman pienenä.

Univormun tarina on lähtenyt naisten työvaatteista, jotka ovat personalisoitavissa ja saatavissa kaikenkokoisille naisille. Valikoima on kuitenkin laajentunut ja nykyisin tarjolla on myös asusteita poronnahkasta, kestokasseja sekä kasvomaskeja että filttereitä.

Univormun mallistoja voi vapaasti yhdistää toisiinsa – yhtenäisestä ulkoasusta tinkimättä. Työvaatteet ovat keskenään yhteensopivia, jolloin jokainen saa oman tyylisensä tuotteen. Univormun idea on näyttää ja tuntea olonsa hyväksi työvaatteet päällä. On paljon aloja joissa on tarpeen käyttää työ- ja suojavaatetta.  Työvaatteita koekäytetään ennen kuin ne tulevat tuotantoon.

Työvaatteiden kustomointitarpeet huomioidaan yhdessä asiakkaan kanssa. Värivaihtoehtoja on useita kankaisiin ja pelkästään vetoketjun ja essujen nyörin väriä muuttamalla saa ilmettä paljon muutettua. Jokainen Univormun tuote tehdään yksilöllisesti asiakkaalle. Tämä mahdollistaa värivaihtoehtojen lisäksi tietyissä vaatteissa kokojen tai yksityiskohtien muokkauksen. Mikäli mittataulukosta ei löydy itselle sopivaa kokoa, on Univormulla kustomointimahdollisuus, jolloin on mahdollista muuttaa rinnanympärystä / lantionympärystä / pituutta / nyörien pituutta tai mahdollisesti jotain muuta yksityiskohtaa.

Univormun kankaat ovat Ökö-Tex standardi 100 -sertifikaatilla varustettuja eli ne eivät sisällä haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Suomalaisella tuotannolla myös kuljetuksen päästöjä saadaan vähennettyä koska tuotteita ei tarvitse toimittaa toiselta puolelta maapalloa.

Voit tilata yhden tai useamman Univormun tarpeesi mukaan, tuotteilla ei ole minimitoimituserää. Tilaamasi kokotiedot säilytetään jolloin uusi tilaus on helppoa.

Lisää kustomoinnin mahdollisuuksista voit lukea täältä.

Yhteistyökumppaneiden kautta on mahdollista saada brodeerauksella oma logo/nimi tuotteeseen.

P.S. Tiesitkö, että työvaatteet on mahdollista laittaa verovähennykseen? Kysy lisää tietoa kirjanpitäjältäsi tai verottajalta.

Univormun tausta

Univormu on syntynyt monien ideoiden kautta ja ensimmäiset mekot ovat tulleet käyttöön vuonna 2017. Olen itse käyttänyt työvaatteita reilut 15 vuotta monessa eri yrityksessä, niistä koskaan pitämättä alasta huolimatta. Ja niin se elämä vie eteenpäin ja loppupeleissä huomasin itse kehittäväni työvaatteita.

Koronan myötä Univormun valikoima alkoi laajenemaan. Aluksi tulivat istuvat kasvomaskit filttereineen. Sen jälkeen kestokassit. Nyt Univormu on laajentanut poronnahkaisiin asusteisiin. Nahkana poronnahka on nahoista ekologisin ja siitä on ollut ihana tehdä kauniita asusteita.

Univormun työvaatteet soveltuvat monille eri aloille, joissa tehdään siistiä sisätyötä. Univormuja on käytössä mm. kotihoidossa, doulalla, apteekissa, kampaajilla, koirien trimmaajilla, kosmetologeilla, jäsenkorjaajilla, lasimestarilla, keramiikkatyössä, kukkakaupassa unohtamatta kahviloita sekä majataloja.

Olen itse alun perin koulutukseltani farmaseutti. Olen kotoisin Helsingistä ja muuttanut Turkuun 10 vuotta sitten. Muuttamisen jälkeen oli enemmän aikaa, jonka myötä huomasin, että sisälläni on suuri luovuuden tarve ja olenkin ”kävelevä ideapankki”.  Oman yrityksen puitteissa onkin ihanaa, kun ajatus saa lentää perhosen lailla ja olen löytänyt ympärilleni verkoston, jonka puitteissa tämä kaikki ideointi on mahdollista. Minulla on ympärilläni taitavista osaajista koostuva joukko, jonka olen löytänyt kuin tarkoituksesta. Tärkein kaikista on ollut mielettömän taitava ompelijani Kiurudeltä, joka on mahdollistanut Univormun siihen pisteeseen mitä se on nyt. Taidokas kaavoittaja ja ompelija ovat ensisijaisen tärkeitä, jotta saadaan aikaan laadukasta jälkeä. Minä siis ideoin, selvitän ja tilaan tuotteita ja ammattitaitoinen pienyrittäjien joukko pystyy ideani toteuttamaan tuotteiksi hiuspantoja lukuunottamatta. Hiuspannat ovat minun että ompelijani kädentaidon yhteistyötä. Univormulle on myönnetty Suomen Avainlippumerkki.

Univormuja saat Univormun verkkokaupasta!

Nora Lönnqvist