Kestokasvomaskisetti

57,90  (sis. alv 24 %)

Setissä on mahdollista valita kasvomaskin ja säilytyspussin väri!

Settiin kuuluu

 • aikuisten kestokasvomaski
 • kuminauhat jotta maskista saa tehtyä myös korvalenkkimaskin
 • filtteripaketti jossa 20 kpl filttereitä suodattimeksi kasvomaskiin
 • jämäkkä säilytyspussi maskeille jonka voi pestä 60 asteessa.

Säilytyspussiin mahtuu mukavasti n. 5-6 maskia. Voit säilyttää myös mahdollisia kertakäyttömaskeja sekä muovipussia likaisille maskeille samassa pussissa. Säilytyspussin koko on 22,5 x 13 cm. Materiaali 65 % polyester, 35 % puuvilla. Tehty kestävästä Univormun työvaatekankaasta. Pesu: 60 astetta.

LAHJASETTIÄ VOI MUOKATA:

 • Värit: musta, valkoinen, tummansininen, burgundin punainen. Valitse haluamasi väri vaihtoehdoista.
 • Koko: normaali aikuisten koko. Mikäli haluaisit settiin lasten kokoja tai XL-koon, ota yhteyttä!

 

Kestokasvomaskin ominaisuudet:

 1. Istuvuus: Kasvomaskin desingnissa on kiinnitetty erityistä huomiota muotoiluun ja istuvuuteen. Kasvomaski on tiivis ympäri kasvoja jolloin sen antama suoja on myöskin tehokkaampi.
 2. Materiaali: Päällikangas on tiivistä mikrokuitua ja sisäpuolella materiaalina on tiivis puuvilla joka toimii myös suojana.  Materiaalina ei ole käytetty mitä tahansa mikrokuitua tai puuvillaa.  Kasvomaskiin on nimenomaan etsitty ERITTÄIN TIIVIITÄ kankaita. Mikrokuitu on  erittäin tiivistä josta tekee tiukkaa saada jopa nuppineula läpi. Mikrokuidun läpi on helpompi hengittää kuin puuvillan. Valittu puuvilla on myös tiiviysarvoiltaan erittäin tiheää.
 3. Filtteritasku: Kasvomaskissa on tasku johon voit laittaa filtterin. Univormulla on myynnissä Ahlstrom-Munksjön innovatiivisesta filtterikankaasta tehtyjä muotoiltuja filttereitä maskin sisälle. Nämä filtterit estävät VTT:n tutkimuksissa 88 % viruksista, filtteriä voi uusiokäyttää 10 kertaa. Käyttämällä Univormun filtteriä saat hyvän suojan jo itsellesi myös.
 4. Nenän istuvuus: Nenän kohdalle on ommeltu oma erillinen tasku johon voit sujauttaa ja uusiokäyttää leipäpussin sulkijan. Toki muukin käy mutta leipäpussin sulkijalla saat maskin nenän ympäriltä tiiviiksi. Tällöin myös silmälasit huurustuvat vähemmän.
 5. Kuminauha: Käytössä on medikaalinen kuminauha joka kestää 90 asteen pesun ilman että sen elastisuus kärsii. Kuminauha kiertää pääntakaa eikä paina korvia. Laittamalla toista, ohuempaa kuminauhaa on mahdollisuus tehdä itselle sopivat korvalenkit jolloin maskia pystyy käyttämään korvalenkkimaskina.
 6. Pesu: Tässä maskissa kaikki osat kestävät 90 asteen pesun.
 7. Suomalaisuus: Kasvomaskit on suunniteltu ja ommeltu suomessa. Päällikangas lukuunottamatta kaikki muu materiaali hankitaan suoraan suomesta tukemalla suomalaisia yrityksiä.
 8. Työnjälki: Kasvomaskit ovat erittäin laadukkaasti ommeltuja ja lopputuloksena on erittäin huoliteltu lopputuote.
 9. Kustomointi: Lisäksi suusuojaan voidaan tehdä painatus/ brooderaus

 

Ekologinen uudelleen käytettävä kasvomaski on valmistettu kahdesta eri tiiviistä kankaasta joiden välissä on tasku omavalintaiselle filtterille. Päällikangas on mikrokuitua, vuori tiivistä puuvillaa. Molempia kankaita käytetään kasvosuojaimiin myös muiden valmistajien toimesta niin suomessa kuin ulkomaillakin. Tässä kasvomaskissa on mm. Ranskan antama kangassuositus, eli päällikangas mikrokuitua, välissä filtteritasku ja iholla tiivis puuvilla. Lisäksi kasvomaski on pyritty luomaan mahdollisimman istuvaksi. Nenän istuvuuden voi muotoilla rautalangalla/ leipäpussinsulkijalla. Kasvomaski kestää keittämisen/ kuuman pesun 95 asteessa. Maski ei suojaa virukselta, mutta voi auttaa viruksen kantajaa tartuttamasta muita kuten muutkin tiiviit maskit. Tätä ekologista uudelleen pestävää ja käytettävää kangasmaskia voi käyttää myös palvelualoilla joissa on aiemmin ollut käytössä kertakäyttöinen suusuoja. Lisäämällä Univormun uusiokäytettävän filtterin kasvomaskiin saat hyvän lisäsuojan myös itsellesi. Käyttämällä Univormun ekologista kangasmaskia ja lisäämällä siihen uusiokäytettävän Univormun filtterin saat kuormitettua luontoa vähemmän kun et joudu joka tilanteessa käyttämään kertakäyttöistä suusuojaa/ hengityssuojaa.

Univormun maskista voi tehdä myös korvalenkkimaskin. Setissä on mukana erilliset kuminauhat korvalenkkejä varten. Korvalenkit tulee tehdä itselle sopivan mittaisiksi. Huomioi, että korvalenkkien tulee olla melko pienet jotta maski on tarpeeksi istuva. Tee kuitenkin aluksi korvalenkeistä n. 1 cm liian isot sillä ensimmäiset pesut kutistavat kuminauhaa. Liian kireä kuminauha sattuu korvien taustalla joten oikea mitta on tärkeä. Pujota kuminauhat niille tehdyistä kujista molemmin puolin maskia. Solmi päät itselle sopivan mittaiseksi. Voit jättää säätövaraa ja laittaa solmun jälkeiset kuminauhansuikaleet solmun kera kujan sisäpuolelle jolloin voit tarvittaessa tehdä kuminauhalenkeistä isommat mikäli kutistuu liikaa pesussa.

Huomioithan, että viruksia vastaan paras suoja on lähikontaktien välttäminen, etäisyyksistä huolehtiminen ja hyvä käsi- ja yskimishygienia! Katso tästä linkistä THL ajankohtaiset tiedot koronaviruksesta.

Kasvomaski on henkilökohtainen hygieniatuote, eikä tuotteella tästä syystä ole vaihto- tai palautusoikeutta.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,

Kuvaus

Käyttö:

Kangasmaskin nenän kohdan voit muotoilla tarvittaessa rautalangalla itsellesi sopivaksi. Tätä varten kangasmaskin sisäpuolella on kuja rautalangalle. Tähän tarkoitukseen sopii parhaiten uusiokäyttöön leipäpussin sulkija joka kestää myös useamman pesun eikä sitä tarvitse poistaa pesujen välissä mikäli peset pesukoneessa pesupussissa.

Kankaisessa kestomaskissa on sisätasku johon voit lisätä filtterin. Myynnissämme on innovatiivinen Ahlstrom-Munksjön kuitukangas filtteriksi sisätaskuun jota voi uusiokäyttää 10 kertaa. Filtterin teho ennen ensimmäistä pesua on VTT:n tutkimuksen mukaan 88 % suoja viruksia vastaan.

Kiinnitä kangasmaski puhtailla käsillä ja asettele se istuvaksi niin kuminauhoista kuin nenänkin kohdalta. Kangasmaskia ei saa riisua pois käytön aikana eikä koskea kangasosiin sillä se lisää epäpuhtauksien mahdollisuuksia hengitysteiden edessä. Kankainen kestomaski ei saa kostua koska silloin se läpäisee mikrobeja helpommin ja se tulee pestä AINA yhden käyttökerran jälkeen. Varaa mukaasi pussi johon laitat maskin käytön jälkeen. Kun poistat kasvosuojan, koske ainoastaan kuminauhaan. Ekologinen kangasmaski on henkilökohtainen.

Mikäli sinulla on huono yleiskunto, sydän- ja verenkiertosairauksia, astma tai keuhkoahtaumataudin oireita, ne voivat olla este käyttää kasvomaskia. Nämä sairaudet voivat vaikeuttaa hengittämistä suojan läpi.

Univormun kasvomaskeja sekä filttereitä on saatavissa yksittäispakattuna Helsingistä Hietalahden apteekista. Siellä myös mallikappale olemassa mikäli haluaa hypistellä ja pyöritellä kasvomaskia käsissään.

Pesuohje

 • Mikäli käytät nenän muotoiluun rautalankaa, poista se pesun ajaksi. Voit käyttää pinsettejä apuna. Leipäpussin sulkijaa ei tarvitse poistaa pesun ajaksi.
 • Poista kertakäyttöinen lisäfiltteri taskusta ennen pesua mikäli käytät sellaista. Univormun filtterin voit myös pitää maskin sisällä maskia pestessä.

Pesukone:

 • Pese pesukoneessa 60-90 °C asteessa

Ilman pesukonetta:

 • Keitä kattilassa kiehuvassa vedessä 5 minuuttia jossa on hieman pesuainetta. Huuhtele maski tämän jälkeen astiassa puhtaassa vedessä 2–3 kertaa.

Materiaali

 • Päälikangas: 100 % polyester, tiivis mikrokuitu
 • Vuori: 100 % tiivis puuvilla
 • Kuminauha: Medikaalinen kuminauha joka kestää keittämisen

 

  

Lisätiedot

Paino0,3 kg
Mitat30 × 42 × 2 cm
Kankaan väri

Burgundinpunainen, Tummansininen, Musta

Pussin väri

Kirsikanpunainen, Laventeli, Musta, Smaragdinvihreä, Vanha roosa

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kestokasvomaskisetti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *